Buitenschoolse opvang 4 -13 jaar

Vanuit de BSO kijk je op het mooie platteland van Huissen-Zand. De BSO beschikt over een atelier en een theater. De BSO kan gebruik maken van de faciliteiten van het IKC, zoals de speelzaal, gymzaal het theater, de aula. De buitenspeelpleinen bieden volop ruimte om lekker te rennen en te spelen. Daarnaast kan naar hartelust ontdekt en gespeeld worden in het naastgelegen speelbosje ‘Het Sterrenbos’. 

IKC het Sterrenbos heeft zowel een voor- als naschoolse opvang, in het gebouw grenzend aan het schoolgebouw. Dit is ’s ochtends van 7.00 uur tot 8.30 uur (start schooltijd) en na schooltijd tot 18.30 uur. Wanneer u hier binnen wilt kijken en kennis wilt maken kunt u een afspraak maken met directeur Ellen van Bon (tel. 026-3251549).

Vakantieopvang

Vakantie is de tijd om je te ontspannen. Je kunt doen waar je zin in hebt, zonder dat je naar school hoeft of andere verplichtingen hebt. Die tijd proberen wij zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen. We organiseren leuke, spannende en afwisselende activiteiten en omdat we de hele dag de tijd hebben, kunnen we activiteiten doen en uitstapjes organiseren waar we anders niet aan toe komen. Tijdens vakanties is er voor alle BSO’s een speciaal activiteitenprogramma georganiseerd op het gebied van… juist, Sport, Cultuur, Natuur & Avontuur, Multimedia & Techniek en Wereldwijs! We pakken dan extra uit met bijvoorbeeld grote speurtochten, survivallen, toneel- en dansworkshops en sportclinics bij sportverenigingen. Lees meer over de vakantieopvang van Zonnekinderen.

Waar staat onze buitenschoolse opvang voor?

  • Kinderen moeten niets, ze mogen.
  • Een ruim aanbod van activiteiten.
  • Een loungeruimte om te relaxen en/of kindercafé om na te praten over school met fruit en drinken.
  • Een theater om te dansen, te zingen of om op te treden.
  • Een atelier en/of werkplaats voor het ontwikkelen van de creativiteit.
  • Verschillende hoeken met voor elk kind wat wils.
  • Een gezellige spelletjeshoek waar kinderen samen een spelletje kunnen doen.
  • Ruime buitenspeelmogelijkheden met volop mogelijkheden tot natuurlijk spelen.
  • Vakantieprogramma met workshops en leuke uitstapjes.

Lees meer over onze buitenschoolse opvang.

Coaches

Binnen Zonnekinderen leveren coaches met hun specifieke kennis een inhoudelijke bijdrage aan alle activiteiten op het gebied van Sport, Natuur & Avontuur, Multimedia & Techniek, Wereldwijs en Cultuur. Zij organiseren en stimuleren activiteiten op alle locaties. Ook op IKC Het Sterrenbos zijn de coaches regelmatig aanwezig. Zowel kinderen op de buitenschoolse opvang als op de dagopvang worden gemotiveerd om lekker actief, bij voorkeur buiten, bezig te zijn. De coaches zorgen tevens voor het coachen van de pedagogisch medewerkers op de locatie, zodat het aanbieden van kwalitatieve activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur & avontuur, multimedia & techniek en wereldwijs een vast onderdeel van het aanbod wordt.

Sportcoach

De sportcoach zorgt voor een dagelijks aanbod van sport- en spelactiviteiten. Ook wordt er samengewerkt met de plaatselijke sportverenigingen, zodat kinderen door middel van clinics, materiaal- en accommodatiegebruik kennis kunnen maken met verschillende sporten.

Natuur- en Avontuurcoach

Onze natuur- & avontuurcoach heeft een Landrover en avonturenbus ter beschikking en trekt daar samen met de kinderen de natuur mee in. Ze gaan naar een bos, park, waterplas of een andere avontuurlijke plek, om de natuur te ervaren en beleven.

Cultuurcoach

De cultuurcoach geeft enthousiast vorm aan de pijler cultuur. Zij verzorgt toneel- en dansactiviteiten, maar voorziet ook in een aanbod op het gebied van onder andere schilderen, boetseren of muziek. Uiteraard zorgt de cultuurcoach dat feestdagen, cultuurgewoontes en maatschappelijke actualiteiten niet onopgemerkt blijven. Aan speciale gebeurtenissen zoals Sinterklaas, Kerst, verjaardag, Vader- en Moederdag, Kinderboekenweek en Dierendag wordt aandacht geschonken.

Multimedia- en Techniekcoach

De multimedia- en techniekcoach neemt een steeds grotere plaats in in het leven van kinderen. Onze multimedia- en techniekcoach is altijd op zoek naar de nieuwste gadgets, activiteiten en ontwikkelingen op het gebied van multimedia. Een game ontwerpen, filmpjes maken of een bezoek aan de radiostudio, het hoort allemaal bij onze multimedia- en techniekcoach!

Wereldwijscoach

De nieuwste pijler in het activiteitenaanbod van de BSO van Zonnekinderen heet Wereldwijs. Wereldwijs staat voor beleven, ervaren en ontdekken en is bedoeld voor kinderen van 9 jaar en ouder. Binnen Wereldwijs gaan kinderen op ontdekking binnen bedrijven en maatschappelijke organisaties: hoe gaat het er aan toe op een bedrijf en welke werkzaamheden hebben mensen daar? Wereldwijs ondersteunt kinderen in het ontdekken van hun talenten en wakkert hun interesses aan.

Lees meer over de activiteitenpijlers van Zonnekinderen.