Peuteropvang 2 - 4 jaar

Binnen IKC Het Sterrenbos wordt opvang geboden waar kinderen van 2 tot 4 jaar bij elkaar zitten. Er wordt gewerkt met de ontwikkelingsgerichte methode Startblokken. Daarmee weet u als ouder zeker dat uw kind optimaal voorbereid wordt op de overstap naar de basisschool. De overgang van opvang naar onderwijs verloopt soepel doordat uw kind al gewend is aan de omgeving en spelenderwijs kennismaakt met school.

De peutergroepen zijn gevestigd in de directe nabijheid van de kleuterklassen, waarmee intensief wordt samengewerkt. Binnen het gebouw kan gebruik worden gemaakt van uitgebreide faciliteiten, zoals de sportzaal, de buitenspeelruimte, het theater en het naastgelegen speelbosje ‘Het Sterrenbos’.

Peuterarrangementen

Er zijn verschillende mogelijkheden in de peuterarrangementen. Voor peuters (2 tot 4-jarigen) bieden wij zowel de hele dag opvang aan, maar het is ook mogelijk gebruik te maken van minimaal twee dagdelen (08.45 – 12.15 uur en/of 13.00 – 16.30 uur).

De afdeling Customer Care van Zonnekinderen zal samen met u kijken wat het best bij u past. Wilt u meer informatie over de planning, of uw kind aanmelden, dan kunt u bellen met Zonnekinderen (tel.  0316-340079, maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.00 uur).

Kinderen onder de 2 jaar kunnen naar het kinderdagverblijf de Zon (Frankentaler) waar we zeer nauw mee samenwerken. Als kinderen eraan toe zijn om de overstap te maken, kunnen we dit samen regelen.

Lees meer over de peuteropvang van Zonnekinderen.

Aanbod voor- en vroegschoolse educatie voor peuters met VVE-indicatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) richt zich op peuters en kleuters met een (taal)achterstand. Door VVE kunnen kinderen op een speelse manier hun achterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

De VVE loopt door in groep 1 en 2 van de basisschool. Zonnekinderen biedt op alle locaties VVE aan middels de methode Startblokken. Dit doen wij omdat wij denken dat het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten goed is voor alle peuters, ongeacht het feit of zij wel of geen taalachterstand hebben. Peuters die wel (risico op) een taalachterstand hebben, krijgen via het consultatiebureau een VVE-indicatie. Met deze indicatie volgen zij het door de gemeente vastgestelde VVE-aanbod.

Het VVE-aanbod voor kinderen met een indicatie vanuit het consultatiebureau is 960 uur, verdeeld over anderhalf jaar (voor peuters van 2,5 tot 4 jaar). De opvang moet in dezelfde plaats als de woonplaats van het kind gevestigd zijn om gebruik te kunnen maken van gesubsidieerde opvang. Voor een aanbod op maat kunnen ouders contact opnemen met de afdeling Customer Care van Zonnekinderen. Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12.00 uur of per mail.

Wilt u informatie over de planning, of uw zoon/dochter aanmelden, dan kunt u bellen met de afdeling Customer Care van Zonnekinderen

Contactgegevens afdeling Customer Care
Telefoon: 0316-340079 (maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.00 uur)
Mail: info@zonnekinderen