Peuteropvang 2 - 4 jaar

Binnen IKC Het Sterrenbos wordt opvang geboden waar kinderen van 2 tot 4 jaar bij elkaar zitten. Er wordt gewerkt met de ontwikkelingsgerichte methode Startblokken. Daarmee weet u als ouder zeker dat uw kind optimaal voorbereid wordt op de overstap naar de basisschool, ook als uw kind uitsluitend gebruik maakt van dagopvang! De overgang van opvang naar onderwijs verloopt soepel doordat uw kind al gewend is aan de omgeving en spelenderwijs kennismaakt met school.

De peutergroepen zijn gevestigd in de directe nabijheid van de kleuterklassen, waarmee intensief wordt samengewerkt. Binnen het gebouw kan gebruik worden gemaakt van uitgebreide faciliteiten, zoals de sportzaal, de buitenspeelruimte, het theater en het naastgelegen speelbosje ‘Het Sterrenbos’.

Peuterarrangementen

Er zijn verschillende mogelijkheden in de peuterarrangementen. Voor peuters van 2 tot 4-jarigen bieden wij zowel de hele dag opvang aan, maar het is ook mogelijk gebruik te maken van twee dagdelen (08.45 – 12.15 en/of 13.00 – 16.30 uur).

De afdeling relatiebeheer van Zonnekinderen zal samen met u kijken wat het best bij u past. Wilt u meer informatie over de planning, of uw zoon/dochter opgeven, dan kunt u bellen met de afdeling Zonnekinderen (tel.  0316-340079).

Kinderen onder de 2 jaar kunnen naar het kinderdagverblijf de Zon (Bloemstraat) waar we zeer nauw mee samenwerken. Als kinderen eraan toe zijn om de overstap te maken, kunnen we dit samen regelen.

Aanbod voor- en vroegschoolse educatie voor peuters met VVE-indicatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) richt zich op peuters en kleuters met een (taal)achterstand. Door VVE kunnen kinderen op een speelse manier hun achterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

De VVE loopt door in groep 1 en 2 van de basisschool. Zonnekinderen biedt op alle locaties VVE aan middels de methode Startblokken. Dit doen wij omdat wij denken dat het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten goed is voor alle peuters, ongeacht het feit of zij wel of geen taalachterstand hebben. Peuters die wel (risico op) een taalachterstand hebben, krijgen via het consultatiebureau een VVE-indicatie. Met deze indicatie volgen zij het door de gemeente vastgestelde VVE-aanbod.

Met ingang van 1 januari 2020 wordt het aanbod VVE voor kinderen met een indicatie vanuit het consultatiebureau uitgebreid naar 960 uur, verdeeld over anderhalf jaar (voor peuters van 2,5 tot 4 jaar). Voor een aanbod op maat kunnen ouders contact opnemen met de afdeling Relatiebeheer van Zonnekinderen. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 13.00 uur of per mail: info@zonnekinderen.nl. Wilt u informatie over de planning, of uw zoon/dochter opgeven, dan kunt u bellen met de afdeling relatiebeheer van Zonnekinderen (tel: 0316-340079).